ABD İle Görüşen Japonya'ya Rusya'dan Uyarı: Ukrayna'ya Karışmayın

TAKİP ET

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın Ukrayna krizine ilişkin ABD Başkanı Biden ile görüşmesini hazmedemedi.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Japonya Başkanı Kishida'nın ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna krizine ilişkin yaptığı görüşmeye tepki gösterdi.

Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, Cuma günü ABD Başkanı Joe Biden ve Japon Başbakanı Kishida arasında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen görüşme sonrasında yaptığı açıklamada "Japon Başbakanı, Başkan Biden'a gösterdiği tavırdan dolayı iltifat etti ve Japonya'nın yaklaşan zorlu günlerde ABD'nin tamamıyla arkasında olacağını söyledi" demişti.

Üst düzey yetkili açıklamasında Japon Başbakanı'nın ABD ve Japonya'nın Rus tehdidinden kaynaklı endişeler konusunda yakın bir iş birliği içinde olduğunu belirttiğini aktarmış ve "Başbakan Kishida, Rusya'nın Ukrayna'da girişmesi muhtemel eylemlerine karşı Biden'ın böylesine açık ve caydırıcı bir mesaj vererek gösterdiği liderliğine yönelik memnuniyetini ifade etti ve Japonya'nın gelecekte ABD'nin yanında olacağını söyledi. Takdir edersiniz ki (Rusya tarafından) bu eylemlerin gerçekleştirilmesi halinde atılacak olan adımların içeriği konusunda detaylara girmedik" ifadelerini kullanmıştı.

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Japonya-ABD arasındaki görüşmede konuşulanları "şaşkınlıkla" karşıladıklarını belirtti. Kishida'nın açıklamalarını "kabul edilemez" ve "anlamsız" olarak niteleyen Lavrov, Japonya'ya Ukrayna krizine karışmama ve Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimden uzak durma uyarısında bulundu.

rusya ukrayna abd japonya kishida lavrov