ABD Kabil Büyükelçiliği'ni Tahliye Ediyor: Her Türlü Saldırıya Karşılık Verilecek

TAKİP ET

ABD, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Büyükelçilik personelini tahliye için ilan ettiği operasyonu başlattı.

Daha önce CBS News'ten David Martin'e açıklama yapan ABD makamları Pentagon'un Kabil Büyükelçiliği'nin tahliyesi için Hamid Karzai Havalimanı'na askeri birlik gönderdiğini bildirmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) Sözcüsü John Kirby, Büyükelçilik personelinin ülkeden tahliyesi için planlanan operasyonun ifasına başlandığını ve operasyon sırasında ABD unsurlarına yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirilmesi halinde karşılık verileceğini ilan etti.

Büyükelçilik personelinin güven içinde tahliye edilmesi için 3 tabur asker (yaklaşık 3 bin) gönderildiğini belirten Kirby, söz konusu birliğin hafta sonu olmaları gereken yerde olacakları ve operasyonun gerçekleştirileceğini söyledi.

20 yıllık Afganistan işgaline ilişkin olarak da değerlendirmede bulunan John Kirby, geride bırakılan 20 yıl boyunca ABD askeri güçlerinin kendisine yönelebilecek herhangi bir terör saldırısının faili için güvenli liman olma vasfını bölgeden çıkardığını ve El Kaide gibi terör gruplarına ket vurduğunu kaydetti.

Afganistan'da sürmekte olan siyasi sürecin devam ettiğini belirten Kirby, Taliban'ın bu müzakereye aktif olarak katılması ve barış sağlanması gerektiğini söyleyerek Kabil yönetiminin de Taliban'a karşı gereken kararlılığı göstermesi gerektiğini belirtti.

ABD Kabil Büyükelçiliği'ni Tahliye Ediyor Her Türlü Saldırıya Karşılık Verilecek