ABD Kennedy'nin Başlattığı Kültürel Değişim Programlarının Çin Ayağını Sonlandırdı

TAKİP ET

ABD, Çin ile yürütülen eğitim ve kültür kapsamlı değişim programlarını 'propaganda aracı' olarak nitelendirdiği için sonlandırdı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı cuma günü yaptığı açıklamada, Politika Yapıcıların Eğitsel Çin Gezisi, ABD-Çin Dostluk, ABD-Çin Liderlik Değişim, ABD-Çin Transpasifik Değişim ile Hong Kong Eğitim ve Kültür Programları gibi kültür ve eğitim kapsamlı 'yumuşak güç propaganda araçları' olarak tanımladı ve söz konusu programların sonlandırıldığını duyurdu.

Açıklamada, John F. Kennedy tarafından 1961 yılında imzalanan ve yabancı ülkelerle akademik ve kültürel alışverişi artırmayı amaçlayan tarihli Karşılıklı Eğitim ve Kültür Değişim Yasası'nın (MECEA) kapsamında yürütülen değişim programları hakkında, "MECEA'nın himayesinde finanse edilen diğer programlar karşılıklı yarar sağlarken, söz konusu beş program tamamen Çin hükümeti tarafından finanse ediliyor ve yumuşak güç propaganda araçları olarak kullanılıyor" denildi.

kültürel değişim projeleri iptal edildi çin ve abd arasında kültürel değişim programları sonlandı propaganda aracı katil çin insan hakları ihlali yayılmacı çin abd programları yasakaldı a bd çin vize yasaklaması eğitim