ABD Kıyılarına 1,2 Milyon Dolarlık Kokain Vurdu

TAKİP ET

ABD'nin Canaveral Burnu sahiline 1,2 milyon dolar değerinde kokain vurdu.

ABD Uzay Kuvvetleri, geçtiğimiz ay Florida'nın doğu kıyısındaki Canaveral Burnu sahiline kokain dolu çok sayıda paketin vurduğunu açıkladı.

19 Mayıs'ta deniz kaplumbağalarının yuvalamasına dair araştırma yaparken sahilde bant ve naylonla kaplı küçük bir paket bulduğunu, o paketi incelerken başka bir paket olduğunu daha fark ettiğini açıklayan 45. İnşaat Mühendisi Filosu'nun yaban hayatı müdürü Angy Chambers, "Görevlilerin gelmesini beklerken arabamla biraz daha ilerledim ve derken bir paket daha fark etim, derken bir başkasını daha..." dedi.

Paketleri bulur bulmaz SFS'yi aradığını ve görevlilerden Arazi Hizmet Araçları'nı getirmelerini istediğini belirten Chambers, Brevard County Şerif Ofisi'nden bir narkotik şube görevlisinin saha testi yapmasının ardından paketlerden birinin içinde kokain olduğunun doğrulandığını söyledi. 

24 Pakette 30 Kilo Kokain

Bölgede yaptıkları incelemelerde 24 pakete ulaşan görevliler toplam 30 kilogramlık kokain bulunduğunu ve tahmini değerin 1,2 milyon dolar (yaklaşık 10 milyon TL) olduğunu belirtti.

İç Güvenlik Bakanlığı'na teslim edilen paketlerin yolculuk sırasında yaşanan bir aksaklık nedeniyle ABD kıyılarına vurduğu tahmin ediliyor.

abd florida canaveral burnu sahil kıyı uyuşturucu vurdu kokain 30 paket