ABD'li Demokratlardan Pençe Kılıç Harekâtı'na Tepki

TAKİP ET

ABD'li Demokrat Senatör Chris Van Hollen ve Temsilciler Meclisi Üyesi Frank Pallone, Kürtçü terör örgütünün İstiklal Caddesi saldırısının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyinde Türk ordusu tarafından düzenlenen Pençe Kılıç Harekâtı'na karşı çıktı.

Kahraman Türk ordusu, İstiklal Caddesi saldırısının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yuvalanan Kürtçü terör örgütü PKK/YPG hedeflerine yönelik olarak Pençe Kılıç Harekâtı'nı düzenledi.

Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda düzenlenen harekâtın ardından ABD'li Demokrat Senatör Chris Van Hollen ve Temsilciler Meclisi Üyesi Frank Pallone, harekâta tepki gösterdi.

"Suriyeli Kürt Müttefiklerimiz"

Kürtçü terör örgütü PKK/YPG için "Kürt müttefikler" diyerek ABD Başkanı Joe Biden'ın Ankara'ya "güçlü bir mesaj" vermesi gerektiğini savunan Chris Van Hollen, "İşte yine başlıyoruz. Erdoğan, aylardır Türkiye'nin IŞİD'e karşı savaşan Suriyeli Kürt müttefiklerimize saldıracağını söylüyordu. Şimdi bunu yapıyor olması kimseyi kandırmamalı. Biden yönetimi, güçlü bir şekilde buna cevap vermelidir" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan Hastane Bombaladı"

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde sivil altyapıyı vurduğunu iddia eden Frank Pallone ise "Erdoğan, bir hastane de dahil olmak üzere sivil altyapıyı bombaladı. Bu, Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışını engellemek için çalışmamın bir başka nedenidir. Erdoğan'ın saldırganlığı, ABD askeri teçhizatı konusunda ona güvenemeyeceğimizi gösteriyor" dedi.

abd demokratlardan pençe kılıç harekatı tepki