ABD'li Ebe 'Cinsiyetsiz Dil' Dayatmasına İsyan Etti: 'Anne' Kelimesini Kullanmam Yasaklandı

TAKİP ET

Doğum görevlisi Isabella Malbin, kendilerine "anne" ve "kadın" kelimelerinin yasaklandığını söyledi.

CBC Network'te yer alan habere göre ABD'li doğum görevlisi Isabella Malbin, bir modaya dönüşen cinsiyetsiz dile ilişkin "Vücudunuzdan ayrılmak, onun ne olduğunu inkar etmek ve sonra onu bir tür aydınlana durumu olarak görmek… Gerçekten çarpık" dedi ve "İşim kadınların doğurmasına yardım etmek ama 'anne' kelimesini kullanmam yasaklandı" diye ekledi.

RT'ye açıklama yapan Isabella Malbin, tüm doğum görevlileri ve kadın sağlığı ile ilgili alanlarda çalışma yapan görevliler gibi kendisinin de kadınlara, kız çocuklarına ve çocuklara daha sağlıklı bir yaşam sunmak istediğini belirterek "Bu kadar politize bir alana kimse girmez" diye konuştu.

Doğum görevlilerine verilen eğitimin ilk bölümün tıbbi konular yerine "kültürel yeterlilik" adı altında mesleki kelime dağarcığını hedef aldığını tamamıyla "cinsiyetsiz dille" eğitim verildiğini belirten Malbin, eğitimi sonrasında çocuk bekleyen çiftlere yönelik olarak cinsiyetsiz dilde eğitim yapmaya başladı. Söz konusu eğitim için kendisine gelen 12 çift olduğunu belirten Malbin, "Odadaki tek bir kadın dahi erkek olduğunu düşünmüyordu ama yine de, 'doğum yapan insanlar' gibi ifadeleri kullanmaya devam ettim. Gerçekten inanılmazdı ve bunu üç yıl boyunca yaptım" dedi.

Çoğu anne adayının bu durumun garabetini fark ettiğini belirten Malbin, "Beni gücendirmek ya da ilişki içinde bir anlaşmazlık yaratmak istemediklerini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Sezaryen ameliyat için "göbek doğumu" ifadesinin kullanılması üzerine sabrı taşan Malbin, bu "Orwellian" dile itiraz ederek "kültürel yeterlilik" eğitimini bir kenara bırakarak "anne" ve "kadın" kelimelerini yeniden kullanmaya başladığı için okulla ilişiği kesildi.

Trans ideolojinin otoriter olduğunu ve en ufak bir sorgulama halinde transfobik olarak nitelendirilebildiğini belirten Malbin, "Ayrıca, kadın gibi davranan, kendilerini kelimenin tam anlamıyla kadın bedenlerinin için sanan erkek tıp uzmanlarının olmasının da bir sorun olduğunu düşünüyorum. Kadın olduğuna ikna olmuş, meme implantları olan ve 10 yıldır östrojen kullanan bir jinekoloğun olması tamamen başka bir seviye" ifadelerini kullandı. 

doğum görevlisi ebe trans ideoloji anne kadın cinsiyetsiz dil isabella malbin