ABD'li Eski Komutan: Ukrayna Ordusu Yazdan Önce Kırım'ı İşgalden Kurtaracak

TAKİP ET

ABD'nin eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı emekli Korgeneral Ben Hodges, Ukrayna ordusunun yaz gelmeden önce Kırım'ı Rus işgalinden kurtaracağını öngördüğünü açıkladı.

Radio Svoboda'ya konuşan ABD'li emekli Korgeneral Ben Hodges, Ukrayna ordusunun işgal altındaki bölgelere taarruzlarını değerlendirdi.

Kherson ve Donbass bölgesinde süregelen karşı taarruzları değerlendiren Hodges, Ukrayna ordusunun iki kanattaki başarılı taarruzlarıyla yavaş yavaş Kırım'a ilerlediğini kaydetti.

Ukrayna güçlerinin Kırım'da stratejik hedefleri vurmak için HIMARS gibi uzun menzilli füzeleri kullanmaya başladıktan sonra yarımadayı savunmanın Ruslar için zorlaşacağını belirten Hodges, bu şartlar altında Ukrayna ordusunun yaz gelmeden Kırım'ı işgalden kurtaracağına inandığını söyledi.

Ben Hodges

"Tüm Yollar Kırım'a Çıkıyor"

Ukrayna ordusunun ilerleyişi için "Geri dönüşü olmayan bir ivmeye ulaştı" nitelemesini yapan Hodges, Kherson ve Dnipro'da çatışmaların bu bölgelerde kalan son Rus güçleri de yok edilene kadar süreceğini ve bu sürecin de birkaç hafta içinde tamamlanabileceğini ifade etti.

Eylül ayında başlatılan karşı saldırıyı "iki kanatta ilerleyen büyük bir operasyon" olarak niteleyen Hodges, "Karşı taarruzun sol kanadı Kharkiv'den aşağıya doğru Donetsk'e indi ve Mariupol'e ilerliyor. Diğer kanat, yani sağ kanat ise Kherson'da ve iki kanat Kırım yakınlarında birleşiyor. Yani tüm yollar Kırım'a çıkıyor" dedi.

Taarruzun iki kanadının Kırım yakınlarında birleşmesiyle birlikte yeterince yaklaşmış olan Ukrayna güçlerinin HIMARS vb. uzun menzilli füzeleri kullanmaya başlayabileceğini belirten Hodges, Rusların mutlak mağlubiyetinin böyle geleceğini söyledi. 

abd eski komutan ben hodges ukrayna ordusu yazdan önce kırım işgalden kurtaracak