ABD'li Komutandan Küstah Açıklama: Türklerin Suriye'ye Girmesini Engellemek Çok Önemli

TAKİP ET

ABD'nin Orta Doğu'daki en üst ismi, Türkiye'nin Suriye'deki Kürtçü terör örgütüne yönelik kara operasyonuna karşı hadsiz açıklamalarda bulundu.

Kürtçü terör örgütü PKK/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne destek veren ABD'den, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlemeyi planladığı kara harekatı hazırlıklarına karşı yeni açıklamalar geldi.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Michael Erik Kurilla, Türkiye’nin Kürtçü terör örgütü PKK'ya yönelik Suriye operasyonunun engellenmesi gerektiğini savundu. Kurilla, “Buradaki gerilimi azaltmak ve Türklerin girmesini engellemek için yapılacak her şey çok önemli” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Orta Doğu’daki en üst düzey ismi olan Kurilla, Türkiye'nin IŞİD'le olan mücadelesini gözardı edip PKK'nın sözde mücadelesinden bahsederek “Çok endişeliyim çünkü bu durum bölgede istikrarsızlığa ve Suriye’deki ortaklarımızın IŞİD hapishanelerinin kontrolünü kaybetmesine yol açabilir. Suriye’nin kuzeyinde 28 kadar hapishane var” dedi.

Basın brifinginde konuşan Kurilla, son dönemde çok sayıda IŞİD militanının Suriye’deki hapishanelerden kaçtığını da söyledi. Kurilla, Suriye’de terör örgütü üyeleriyle en sık görüşen ABD’li komutanlar arasında yer alıyor.

türkiye suriye suriye operasyonu michael erik kurilla kürtçü terör örgütü pkk ypg sdg