ABD-Meksika Sınırında Son 20 Yılın En Yüksek Düzensiz Göçmen Sayısı

TAKİP ET

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Meksika sınırında yasa dışı yollarla ABD'ye girmeye çalışanların sayısının son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

ABD'de Joe Biden yönetiminin başa geçmesi ve bu yönetimin, eski başkan Donald Trump'ın Meksika sınırına ördürdüğü duvara mali kaynağı kesmesinin ardından sınırdaki düzensiz göç hareketliliği sürüyor.

İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, yaptığı yazılı açıklamada, "Ülkemizin güneybatı sınırında son 20 yılda olduğundan daha fazla yasa dışı (düzensiz) göçmenle karşı karşıyayız" ifadesini kullandı.

Mayorkas, sınıra gelen birçok yetişkini ve aileyi geri çevirdiklerini ancak refakatsiz çocukları geri çevirmediklerini vurguladı. Bu bağlamda ayrıca, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin Amerikan halkının ve göçmenlerin sağlığının korunmasına yönelik politikası sayesinde sınır güvenliğini de sağladıklarını iddia etti.

Joe Biden yönetiminin "Şimdi, ABD'ye gelmenin zamanı değil" mesajını tekrarlayan Mayorkas, "Bize bir önceki yönetim (Trump yönetimi) tarafından tamamen dağıtılmış göçmen sistemini yeniden inşa etmek için zaman tanıyın" diye konuştu.

 

ABD-Meksika Sınır Göç Düzensiz Göç Düzensiz Göçmenler Yasa dışı göç Yasa dışı göçmenler ABD İç GÜvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas ABD-Meksika sınır duvarı