ABD Merkez Kuvvetler Komutanı: Suudi Arabistan'a Yardım Etmek ABD'nin Önceliği

TAKİP ET

CENTCOM Komutanı Kenneth F. McKenzie, ABD'nin Suudi Arabistan'a yardım etmesini öncelik olarak nitelendirdi.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, ABD'nin, Suudi Arabistan'ın kendisini savunmasına yardım etmeye devam ettiğini ve bunun ülkesi için bir öncelik olduğunu ifade etti.

Bir basın toplantısı düzenleyen McKenzie, "Suudi Arabistan'ın kendisini savunmasına, Husi füzelerine ve saldırılarına karşı koymasının yanı sıra entegre hava ve füze savunmasını geliştirmesine yardımcı olmak ABD’nin önceliğidir. Çünkü Suudiler, Yemen'de Husiler tarafından balistik füzeler, insansız hava araçları (İHA) ve karadan seyir füzeleri sürekli bombardımana maruz kalıyor” şeklinde konuştu.

Yemen'deki çatışmalara son vermeye çalışılan bu zamanda İran destekli Husilerin saldırılarının duruma yardımcı olmadığını ifade eden McKenzie, bu nedenle de Suudilerle kendilerini savunmak için çok çalıştıklarını belirtti.

Husilerin Yemen'deki savaşı sona erdirmeye hazır olmadığını belirten McKenzie, "Fırsattan yararlanmak istemiyorlar ve Suudilerin Yemen'deki çatışmayı ve savaşı sona erdirmek istediğine inanıyorum. Suudiler tartışmaya hazır, ancak Husiler hazır değil ve bu andan yararlanmak istemiyorlar ve umarım sorumluluk alıp siyasi sürece katılırlar ve çatışmayı sona erdirirler” ifadelerini kullandı.

kenneth f. mckenzie abd merkez kuvvetler komutanı centcom husiler iran destekli yemen suudi arabistan öncelik yardım etmek askeri olarak iş birliği barış