ABD Müttefikleriyle Birlikte Çin'de Yapılacak Kış Olimpiyatlarını Boykot Etme Düşüncesinde

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Ned Price, 2022 yılında Çin'de gerçekleşecek kış olimpiyatlarına katılımın nasıl yapılacağı konusunda müttefikleri ile görüşüleceğini ve nihai kararın bu bu görüşmeler doğrultusunda alınacağını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Ned Price, yaptığı açıklamada, 2022 Pekin Kış Olmpiyatları'na katılımın nasıl olacağı mevzusunda müttefikler ile görüşme yapılacağını ve nihai kararın bu bu görüşmeler sonucu alınacağını belirtti.

Price, verdiği demeçte, özellikle Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan insanlık dışı muameleye vurgu yaparak Washington'ın, Pekin yönetiminin insan hakları ihlalleri konusundaki endişelerini yineledi.

Price, bir gazetecinin ABD'nin müttefikleriyle 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nı boykot edip etmeyeceği sorusuna "Kesinlikle masaya yatırmak istediğimiz bir durum. Koordineli bir yaklaşımın sadece bizim değil, müttefik ve partnerlerimizin de çıkarına olacağını düşünüyoruz" şeklinde cevap verdi.

Daha sonra konuyla ilgili tweet atan Prcie, "Dediğim gibi, henüz Pekin Olimpiyatları ile ilgili yapacak bir açıklamamız yok. 2022'ye henüz çok var, ancak ortak endişelerimizi ve Çin'e yönelik ortak yaklaşımımızı belirlemek için müttefik ve partnerlerimizle yakından çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

pekin 2022 kış olimpiyatları ned price abd dışişleri bakanı sözcüsü açıklama boykot paylaşım müttefikler ile karar verilecek sonuç alınacak görüşülecek belirtti söyledi demeç düşünüyoruz