ABD: Navalnıy'ın Hapisteyken Başına Gelecek Her Şeyden Rusya Sorumlu Tutulacaktır

TAKİP ET

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada sağlık durumu kötüleşen Rus muhalif lider Navalnıy'ın hapiste başına gelecek her şeyden Rusya'nın sorumlu tutulacağı ifade edildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan katıldığı bir televizyon programında hapiste tutulan Rus muhalif lider Navalnıy ve ABD-Rusya ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Navalnıy'ın hapisteyken sağlık durumunun bozulmasını endişeyle takip ettiklerini belirten Sullivan, "Uluslararası toplumun, Navalnıy'ın hapiste tutulduğu sırada başına gelecek şeylerden Rus hükümetinin sorumlu tutacağını Rus tarafına ilettik" ifadelerini kullandı.

Navalnıy'ın akıbeti ile ilgili muhtemel ihtimallerle ilgili kamuoyu önünde tartışmak istemediğini belirten Sullivan, "Navalnıy ölürse bunun Rusya için bazı sonuçları olacağını kendilerini söyledik" dedi.

Amerikan basını hapiste açlık grevine başlayan Navalnıy'ın böbrek yetmezliği çektğini yazmış, Beyaz Saray'dan yapılan birçok açıklamada Rus muhalif lider Navalnıy'ın akıbetinden Rusya'nın sorumlu olduğu vurgulanmış ve Navalnıy'ın ölümü halinde Rusya'nın ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya kalacağı ifade edilmişti.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrel de Navalnıy'ın tedavisinin sağlanması için Rusya'ya çağrıda bulunmuştu.

ABD Navalnıy'ın Hapisteyken Başına Gelecek Her Şeyden Rusya Sorumlu Tutulacaktır