ABD'nin Çin Büyükelçisi, Çin Dışişleri'ne Çağrıldı

TAKİP ET

ABD'nin Çin Büyükelçisi Nicholas Burns, Çin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretiyle ilgili olarak ABD’nin Çin Büyükelçisi Nicholas Burns, soykırımcı kızıl Çin'in Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Soykırımcı kızıl Çin'in Dışişleri Bakan Yardımcısı Xie Feng’in Çin hükümeti adına ABD'ye sert bir temsil ve protestoda bulunmak üzere ABD'nin Çin Büyükelçisi Burns'ü acilen Dışişleri Bakanlığı'na çağırmaya yetkili kılındığı bildirildi.

Xie yaptığı açıklamada, Pelosi'yi "kışkırtmak ve ateşle oynamakla" suçlayarak, ziyareti ile "tek Çin ilkesini ciddi şekilde ihlal ettiğini" iddia etti. 

Pelosi'nin ziyaretinin “Tayvan bağımsızlığı” ayrılıkçı güçlerine ciddi ve yanlış bir sinyal gönderdiğini ileri süren soykırımcı hükümet mensubu Xie, “Sonuçları son derece ciddi. Çin asla boş boş oturmayacak" diyerek beylik laflar sıraladı.

ABD'nin hatalarının bedelini ödemesi gerektiğini ileri süren Xie, “Çin gerekli önlemleri kararlılıkla alacaktır. Siyasi sermaye elde etmek için Tayvan meselesini manipüle etmeye çalışan herkes bedelini ödeyecek” ifadelerini kullandı. Xie, ABD’nin hatalarını bir an önce düzeltmesi ve somut önlemler alması gerektiğini belirtti.

abd çin çin büyükelçisi nancy pelosi tayvan pelosi in tayvan ziyareti