ABD'nin New Jersey Eyaleti 2035 Yılında Benzinli Araçları Yasaklayacak

TAKİP ET

ABD'nin New Jersey eyaleti 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu araçlara geçmeyi şart koşan bir yasayı kabul etti.

ABD'nin New Jersey eyaleti 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu araçlara geçmeyi şart koşan bir yasayı kabul etti.

New Jersey'nin Demokrat Partili Valisi Phil Murphy yasanın daha fazla elektrikli araç türünü kullanılabilir hale getirerek tüketici seçimini koruyacağı ve satın alınabilirliği teşvik edeceğini söyledi.

Murphy yaptığı açıklamada ''Emisyonları düşürmek için attığımız adımlar hava kalitesini iyileştirecek ve gelecek nesiller için iklim etkilerini hafifletecek, aynı zamanda daha temiz araç seçeneklerine erişimi arttıracaktır'' ifadelerini kullandı.

Kabul edilen yasa ile birlikte New Jersey sürücüleri 2035 yılından itibaren hali hazırda benzinle çalışan araçlarını kullanmaya ve ikinci el modelleri satın almaya devam edebilecekler ancak yeni çıkan modelleri satın alamayacaklar.

Yasaya karşı çıkan New Jersey İş ve Endüstri Derneği ise bu yasanın tüketici tercihini göz ardı ettiğini  ve eyalet sakinlerinin ne tür araba kullanıp kullanmayacaklarını zorlamak olduğunu söyledi.

Biden yönetimi ise 2032 yılına kadar otomobil üreticilerinin satışlarının üçte ikisinin elektrikli araç olmasını gerektirecek federal düzeyde bir egzoz emisyonu yasası öneriyor.

Kabul edilen yasa ile New Jersey eyaleti benzinle çalışan araçları yasaklayan on birinci eyalet olacak. Daha önce yasayı kabul eden on eyalet ise California, Connecticut, Massachusetts, Maryland, New York, Oregon, Rhode Island, Vermont, Virginia ve Washington idi.

 

ABD new jersey egzoz emisyon yasak