ABD, Rus Siber Korsanları İfşa Edenlere 10 Milyon Dolar Ödül Verecek

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya kaynaklı siber saldırıları ortaya çıkaranlara 10 milyon dolarlık ödül verileceğini bildirdi.

"StopRansomware.gov" adlı bir internet sitesi kuran Bakanlık, siber korsanların ABD'li birçok şirketin ve kamu kurumunun bilgisayar altyapısını yıprattığını bildirdi.

Siber saldırılarda artış görülmesi nedeniyle yapılan hamleyle birlikte kurulan site üzerinden bu saldırılarla karşı karşıya kalan firmalara ve vatandaşlara kılavuzluk sağlanacak.

Adalet Bakanlığı'nın "tüm imkanlarının bu tehditleri önlemek için faal tutulduğunu" belirten Başsavcı Merrick Garland "Ama bununla yalnız başımıza mücadele edemeyiz. Şirket patronlarının tehdit tanımlama ve sistemlerini güçlendirme çalışmalarına hız vermesi ve siber saldırıları en kısa sürede haber vererek ABD'li siber güvenlik ekipleriyle iş birliği yapması kritik bir önem barındırıyor" ifadelerini kullandı.

Alınan kararla birlikte bu siber saldırıların suçlusu olan bilgisayar korsanlarının yerlerini görevlilere bildirenlere 10 milyon dolar ödül verilecek.

ABD Rus Siber Korsanların Saldırılarını İfşa Edenlere 10 Milyon Dolar Ödül Verecek