ABD: Rusya Merkez Bankası'nın Fonlarına El Konulup Ukrayna İçin Kullanılabilir

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus Merkez Bankası'nın fonlarına el konulabileceğini söyledi.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ndeki bütçe oturumuna katılan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus oligarkların paralarına el konulmasının yanı sıra Rusya devletinin varlıklarına da aynı işlemin uygulanabileceğini söyledi.

Komitede Blinken'a, "Rus oligarkların varlıklarına, yatlarına, villalarına ve banka hesaplarına el koymayı konuşuyoruz. Eğer bu prensibi kabul edersek Rus devlet varlıklarına da el konulabilir mi? Çünkü halihazırda Rusya Merkez Bankası'na ait çok daha büyük miktarda para dondurulmuş durumda" şeklinde bir soru yöneltildi.

Bu soruya "evet" yanıtı veren Blinken, "Hukukçularımızdan bu konuyu çalışmalarını istedik; bu varlıklara el konulabilmesi için hangi yasal yetkilere sahip olunması gerekiyor? Ancak sadece bunlara el konulması için değil, aynı zamanda bu varlıkların Kongre üyesi Wilson'ın önerdiği üzere (Ukrayna için) kullanılması konusuyla da ilgileniyorlar" diye konuştu.

Daha önce Başkan Biden Rus oligarkların varlıklarına el konulup bu paraların Ukrayna için kullanılması konusunda adım attıklarını ve Kongre ile ortak çalışma yürüttüklerini söylemişti.

abd rusya merkez bankası fonlarına el konulup ukrayna için kullanılabilir Antony Blinken dışişleri bakanı