ABD Rusya'daki Son İki Konsolosluğunu da Kapatıyor

TAKİP ET

ABD ve Rusya arasındaki ilişkiler bozulmaya devam ederken ABD'nin Moskova'da sadece büyükelçiliğini bırakarak son iki konsolosluğunu kapatmayı planladığı öğrenildi.

Rusya ve ABD arasındaki ilişkiler gerilmeye devam ederken ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 19 Aralık'ta Vladivostok ve Yekaterinburg'daki son iki konsolosluğun da kapatılacağı doğrulandı.

Kaynakların aktardığına göre, Büyükelçi John Sullivan ile istişare eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 'Rusya Federasyonu'ndaki ABD diplomatik misyonunun güvenli ve emniyetli bir şekilde çalışmasını sağlamak için devam eden çabaların bir parçası olarak' konsolosluklardaki işlemlerin askıya alınacağını ifade etti.

Bakanlığın Rusya'daki ABD konsolosluklarıyla ilgili kararının Rusya'daki ABD misyonunun çalışmalarını optimize etmek için alındığı aktarıldı.

Vladivostok ve Yekaterinburg'daki konsolosluklarda görev yapan toplam 10 Amerikalı diplomat ve 33 yerel personelin ise 'ABD'nin Rusya'daki dış politika çıkarlarının mümkün olan en etkili ve güvenli şekilde ilerletmek için' Moskova'daki ABD Büyükelçiliği'ne gönderileceği öğrenildi.

Kararın ABD'deki Rus Konsoloslukları'nı ise etkilemeyeceği kaydedildi.

abd rusyadaki konsolosluklarını kapatıyor abd rusya ilişkileri sadece büyükelçilik kalacak rusyadaki son iki konsolosluk da kapanıyor abd konsolosluklar rusyadaki konsolosluklar kapanıyor john sullivan mike pompeo kabu