ABD Savunma Bakanı: Müttefiklerimiz Rus Ekipmanlarından Uzak Durmalı

TAKİP ET

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD müttefiklerinin Rus ekipmanlarından uzak durması gerektiğini belirtti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, yaptığı açıklamada, ABD'nin, müttefiklerinden Rus ekipmanlarından uzak durmasını istediğini ifade etti.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh ile bir araya gelen ABD Savunma Bakanı Austin, Hindistan'ın S-400 hava savunma sistemlerini tedarik etme süreciyle ilgili bir soruya cevaben, "Tüm müttefiklerimizi ve ortaklarımızı Rus ekipmanından uzak durmaya çağırıyoruz. Ortaklarımızın yaptırımlara neden olabilecek ekipman tedarikinden kaçınması gerekir" ifadelerini kullandı.

Hindistan'ın sistemi satın almakla ilgilendiğinin farkında olduklarını belirten Austin, yaptırım konusuyla ilgili "Henüz S-400 sistemi edinmediler, bu nedenle yaptırımların masada olması için bir neden yok" şeklinde konuştu.

Austin ve Singh, yaptıkları açıklamada, iki ülke arasındaki savunma iş birliği, istihbarat paylaşımı ve lojistik konularında anlaştıklarını duyurdu.

abd savunma bakanı lloyd austin açıklama müttefiklerimiz s-400 hindistan uzak durmalı rus ekipmanları istek belirtti dedi söyledi açıklama