ABD Seçimlerinde Güvenlik Endişesi

TAKİP ET

Amerika'da bugün gerçekleşen seçimler sonrasında her türlü şiddet, sabotaj ve kaos ihtimali üzerinde duruluyor.

Tüm dünyanın dikkati, milyonlarca ABD’linin 46. başkanını seçmek için oy kullanacağı seçimlere çevrildi. Çin Virüsü ve postayla oy kullanma tartışmalarının gölgesinde uzun süredir merakla beklenen seçim için doğu saatiyle 06.00'da seçmenler sandık başına gitmeye başladı.

Amerikan halkı, ABD'nin yeni başkanının yanı sıra Kongre'nin iki kanadı olan 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ile 100 üyeli Senato'daki 35 sandalyenin sahibini belirlemek için de oy kullanıyor.

Üç farklı saat dilimi olan ülkede, oy verme işlemlerinin başlaması ve bitişi eyaletlere göre değişiyor. Doğu yakasındaki saat dilimi esas alındığında oy verme işlemi, New York ve Virginia'da saat 06.00'da (TSİ 14.00), en kritik eyaletler olan Florida ve Pennsylvania ile başkent Washington DC'de saat 07.00'de (TSİ 15.00) başlayacak. Sandıklar, Virginia ve Florida'da 19.00'da (TSİ Çarşamba 03.00), Washington DC ve Pennsylvania'da 20.00'da (TSİ Çarşamba 04.00), New York'ta ise 21.00'da (TSİ 05.00) kapanacak.

Pennsylvania gibi bazı eyaletlerde sonucun geç açıklanma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle güvenlik yetkilileri her türlü şiddet, sabotaj ve kaosa karşı hazırlanıyor. Gözlemciler, silahlı sağcı milisler ve Antifa hareketi gibi sol milislerin arasında olduğu bazı sağ ve sol yanlısı tarafların seçim sonuçlarına itiraz edebileceği konusunda uyarıda bulundu.

abd seçimleri güvenlik endişeleri donald trump joe biden pensilvanya senato seçimleri silahlı sağcı milisler abd 46. başkanını seçiyor sabotaj şiddet kaos antifa hareketi abd sandık başına gidiyor çin virüsü pos