ABD Tayvan'ın Füze Mühimmatı ve Roket Sistemi Satışına Onay Verdi

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanlığı, Tayvan'ın 1,8 milyon dolar değerinde füze mühimmatı, HIMARS roket sistemi ve radar sistemi satışına onay verdi.

ABD Dış İşleri Bakanlığı Tayvan'a F-16 uçaklarının satış onayından sonra, 1 milyar 811 milyon dolar değerinde füze mühimmatı, HIMARS roket sistemi ve radar sisteminin de satışına onay verdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan gerçekleştirilen 3 ayrı satış onayıyla alakalı açıklamalardan birinde "Dışişleri Bakanlığı, Taipei Ekonomik ve Kültürel Temsilciliğine Dış Askeri Satış kapsamında tahmini maliyeti 1 milyar 8 milyon dolar olan 135 adet AGM-84H SLAM-ER seyir füzeleri ilgili ekipmanlarının satışına onay verilmesine karar verdi"  ifadeleri kullanıldı.

F-16C uçaklarından atılabilen bu füzeler, menzili 250 kilometrenin üzerinde olmakla birlikte kara ve deniz hedefleri için kullanılabiliyor.

tayvan silah satışına onay çin abd abd dışişleri bakanlığı tayvanın silah satışına onay verdi 3 ayrı izin f16 f16c uzun menzilli füze füze satışına onay tayvan hükumeti hımars roket sisteni radar sistemi