ABD Temmuza Kadar Normalleşiyor

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, Perşembe günü yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında 4 Temmuz Amerikan Bağımsızlık Günü'nde ülkede bir nebze de olsa normalleşmeyi hedeflediklerini söyleyerek tüm eyaletlere 1 Mayıs'a kadar tüm yetişkinlere aşı hakkı tanımlanması talimatını verdi.

Biden'ın Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi ilanının birinci yılında yaptığı konuşması, Çin Virüsü ve yarattığı olumsuz sonuçlarla mücadele kapsamında 1,9 trilyon dolarlık mali destek tasarısını imzalamasından yalnızca saatler sonra gerçekleşti.

ABD, dünyada Çin Virüsü kaynaklı en fazla ölümün yaşandığı ülke. Şimdiye kadar 530 bin kişinin hayatına mâl olan salgın, kısıtlamalarla birlikte milyonların da işini kaybetmesine neden oldu.

Salgının acı sonuçları ile ilgili Biden, "2019'daki fotoğraflar ve görüntüler, başka bir çağda çekilmiş gibiler. Son tatil. Arkadaşlarla son doğum günü. Geniş aile ile son tatil. Herkes için farklı olsa da, hepimiz bir şeyler kaybettik" dedi.

Virüsün günler, haftalar, aylar boyunca inkar edildiğini ve bunun daha fazla ölüme, vakaya, strese ve yalnızlığa yol açtığını söyleyerek selefine yönelik eleştirilerini yineleyen Biden, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nün normalleşme için hedef olarak belirlendiğini vurguladı.

biden covid kovid covid19 kovid19 abd normalleşiyor normalleşme kısıtlama kısıtlamalar aşı herkese amerika