ABD, TikTok'un Satılmasını veya Engellenmesini Öngören Yasa Tasarısı Hazırlığında

TAKİP ET

ABD'de hazırlanan bir yasa tasarısı, Çin teknoloji devi ByteDance'nin TikTok'u satması gerektiğini, aksi takdirde uygulamanın ABD'deki uygulama mağazaları ve platformlardan engelleneceğini öngörüyor.

ABD Temsilciler Meclisi'nde her iki partiden 19 üyeden oluşan bir grup, 5 Mart'TA “Amerikalıları Yabancı Düşmanların Kontrollü Uygulamalarından Koruma Yasası” adıyla bir tasarı sundu.

Bu yasa, soykırımcı Çin'in teknoloji devi ByteDance’ın popüler video paylaşım uygulaması TikTok’u altı ay içinde satmasını ya da yasaklanmasını öngörüyor.,

Amerikalı yetkililer yıllardır TikTok başta olmak üzere Çinli firmalar kontrolündeki uygulamadan elde edilen verilerin Çin hükümeti ve ordusunun eline geçebileceği endişesini dile getiriyordu.

Yasa, ByteDance’e uygulama mağazası düzeyindeki yasaklar yürürlüğe girmeden önce TikTok’u satması için altı aylık bir zaman verecek. Tasarı metni daha çok TikTok’u hedefe almış olsa da, cumhurbaşkanı tarafından ulusal güvenlik tehdidi olarak görülmesi halinde yasa, diğer “yabancı düşmanların kontrolündeki” uygulamaların yasaklanmasına da kapı açacak.

Tasarıyı duyuran milletvekilleri, “TikTok gibi yabancı düşmanlar tarafından kontrol edilen uygulamalar ABD ulusal güvenliği için kabul edilemez bir risk oluşturuyor” dedi.

abd TikTok yasa tasarısı yasa tasarısı hazırlığı tiksoka yaptırım