ABD, 'Türk Ordusunun Suriye'de Başlatacağı Harekattan Son Derece Endişeli'

TAKİP ET

ABD'li yetkililer, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlatacağı operasyondan son derece endişeli olduklarını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale kalkışmasından önce Reuters'a konuşan Türk yetkililer, Suriye'nin kuzeyine askeri harekat başlatılacağını ve Kürtçü terör örgütünün kontrolündeki bazı bölgelerin kurtarılacağını açıklamıştı. 

Reuters: Türkiye Suriye'ye Harekat Yapacak


Konuya ilişkin yeni bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Suriye'nin kuzeyinde, askeri faaliyetlerin artırılacağına dair beyanlardan ve haberlerden, özellikle de bölge nüfusu üzerinde olabilecek etkisinden son derece endişe duyuyoruz" diye konuştu.

Price, Türkiye'nin güney sınırına ilişkin "meşru güvenlik endişeleri olduğunu" belirttiği açıklamada yeni bir askeri harekatın bölgedeki istikrara zarar vereceğini ve ABD askeri birlikleri ile IŞİD'e karşı mücadeleyi riske atacağını söyledi.

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya giriş başvurusunun ardından Türkiye'nin NATO'ya karşı elinin güçlendiği ve daha önce başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na sert tepki gösteren müttefiklerin yeni bir harekata "mecburen" sessiz kalabileceği, güneyde bir Kürtçü terör hattı oluşmasına engel olmak isteyen Ankara'nın bunu bir fırsat olarak gördüğü değerlendiriliyor.

abd türk ordusunun suriyede başlatacağı harekattan son derece endişeli ned price