ABD, Türk Ordusunun Suriye'ye Olası Operasyonundan 'Kaygılı'

TAKİP ET

ABD'li yetkililer, Suriye'nin kuzeyinde yaratmak istedikleri terör koridorunun yok edilmesinden endişeli.

Türk ordusu, ABD ve Rusya destekli olarak Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen Kürtçü terör örgütü YPG/PKK öncülüğünde bir terör devleti hayaline kesin bir son vermek üzere harekata hazırlanıyor. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin de eleştirdiği bir şekilde, Suriye'nin kuzeyine düzenlenecek harekata ilişkin açıklamalar yapmayı sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde mahkeme kararıyla sitesine erişim engeli getirilen VOA'nın (Amerika'nın Sesi) haberine göre ABD'li yetkililer Türk ordusunun muhtemel harekatından "endişeli".

YPG Hapishanelerindeki IŞİD'liiler Serbest Bırakılacağı İddiası

ABD'li yetkililer, Türk ordusunun teröre karşı düzenleyeceği harekat nedeniyle IŞİD'le mücadelenin zora gireceğini ve bölgedeki ABD kuvvetlerinin tehlikeye düşeceğini iddia ediyor.

ABD Savunma Bakanlığı Ortadoğu'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Dana Stroul, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki olası operasyonuna şiddetle karşı çıkıyoruz ve bunu Türkiye'ye açıkça ifade ettik" diye konuştu. Stroul, YPG kontrolündeki hapishanelerde tutulan 10 bin IŞİD militanının serbest bırakılacağını iddia ediyor.

Buna karşın, Türk ordusunun Suriye'ye başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, ABD Başkanı Donald Trump'ın "ricası" üzerine AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle başlamasından kısa bir süre sonra durdurulmuştu.

abd türk ordusu türkiye suriye harekat Fırat Kalkanı barış pınarı zeytin dalı kaygılı dana stroul