ABD: Türkiye Afganistan'da Kalacak

TAKİP ET

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Erdoğan'ın Türkiye'nin Afganistan'da kalması yönündeki teklifiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kirby, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında yapılan telefon görüşmesinin geçtiğimiz hafta toplanan NATO Zirvesi'ndeki Erdoğan-Biden görüşmesinin bir devamı olduğunu belirtti.

"Türkiye, havalimanının korunması için öncülük etmeyi kabul etti. Ancak detayları üzerinde henüz çalışılıyor. Yapılması gereken daha çok iş var. Türkiye tarafı ABD ve uluslararası toplumdan bir destek almaları gerektiğini belirtti. Bu konu üzerine çalışıyoruz" şeklinde konuşan Bakanlık Sözcüsü Kirby, bir muhabirin "ABD Türkiye'yi bu konuda parasal ve lojistik olarak desteklemeye hazır mı?" sorusuna ise "Dediğim gibi bu konuda henüz çalışıyoruz. Verilmesi istenen ve verilecek desteğin ne olduğu hususu henüz belirsiz" şeklinde cevap verdi.

Daha önce de Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nı Türkiye'nin koruması hususunda Joe Biden ve Erdoğan'ın uzlaştığı belirtilmişti.

ABD Tür kiye Afganistan'da Kalacak Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nı Türkiye'nin koruması hususunda Joe Biden ve Erdoğan