ABD: Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç Konusunda Tutumunu Netleştirmeye Çalışıyoruz

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliği konusundaki tutumunu netleştirmeye çalıştıklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Karen Donfried, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleri konusunda Türkiye'nin tavrını netleştirmeye çalıştıklarını açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada İskandinav ülkelerinin terör örgütü misafirhanesine dönüştüğünü belirtmiş ve Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine olumlu bakmadıklarını söylemişti.

Erdoğan'dan Finlandiya'nın NATO Adımına İlişkin Açıklama: Olumlu Bir Düşünce İçinde Değiliz


Bakan Yardımcısı Donfried, gazetecilerin sorularına verdiği yanıtta Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in de katılacağı gayriresmi NATO Dışişleri Bakanları toplantısında bu konunun gündeme gelmesinin kesin olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın sözleriyle ilgili Türkiye'nin tutumunu netleştirmek için çalıştıklarını belirten Donfried, "Türkiye’nin itiraz edeceklerini söylemesi benim açımdan anlaşılır değil" diye konuştu.

İsveç ve Finlandiya'nın başvuru yapması halinde ABD'nin bu ülkeleri destekleyeceğini belirten Donfried, Türkiye'nin tutumuna ilişkin soru soran gazetecilere adres olarak Türkiye'yi gösterdi.

NATO'daki ittifak yapısı gereği bir müttefik kuvvetin veto etmesi durumunda herhangi bir başvurucu ülkenin ittifaka katılması imkan dahilinde değil. Güney Kıbrıs'ın da ittifaka katılım çabası Türkiye'nin vetosuyla akamete uğramıştı.

abd türkiye finlandiya isveç tutumunu netleştirmeye çalışıyoruz erdoğan f-35 nato