ABD: Türkiye'yi Rusya'dan Daha Fazla Askeri Malzeme Almaması Konusunda Uyarıyoruz

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye yönelik olarak bir S-400 açıklaması geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CBS News'e verdiği röportajda yaptığı S-400 açıklaması üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili "Türkiye'yi Rusya'dan daha fazla askeri malzeme almama konusunda uyarıyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

Londra merkezli yayın kuruluşu Reuters'a açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi "Türkiye'yi her düzeyde ve her fırsatta, S-400 sistemini elinde bulundurmaması ve Rusya'dan ek askeri malzeme almaktan kaçınması konusunda uyarıyoruz" diye konuştu.

Yaptırım sopasını sallamayı da ihmal etmeyen yetkili, "Rusya'dan her türlü yeni silah alımının, Aralık 2020'de uygulananlardan ayrı ve ek CAATSA 231 yaptırımlarını da tetikleme riski taşıdığını Türkiye'ye açıkça söylemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi bunun yanında tüm uzlaşmazlıklara rağmen "dost ve müttefik Türkiye" ile ilişkileri geliştirmenin yollarını aradıklarını ifade etti.

Erdoğan Ne Demişti?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan CBS News muhabiri Margaret Brennan'a verdiği röportajda S-400'lerle ilgili bir soruya "Bundan sonraki dönemde de kimse bizim, savunma sistemleri noktasında hangi ülkeden, ne kadar, ne alacağımıza müdahale edemez. Bunun kararını verecek olan biziz" yanıtını vermiş, Brennan'ın "Evet diyor gibisiniz" demesi üzerine AKP'li Cumhurbaşkanı net biçimde "Ne demek? Tabii ki evet" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Türkiye'yi Rusya'dan Daha Fazla Askeri Malzeme Almaması Konusunda Uyarıyoruz