ABD Türkiye'yle İlgili: İlk Defa Bir NATO Müttefiği Çocuk Asker Kullanımınına Bulaşmış Ülkeler Listesine Girdi

TAKİP ET

ABD Çarşamba günü alınan kararla Türkiye'yi çocuk asker kullanımına bulaşmış ülkeler listesine ekledi.

ABD ilk defa bir NATO üyesi ülkeyi çocuk asker kullanımına bulaşmış ülkeler listesine ekledi. Ankara ve Washinton arasında zaten gerilmiş olan ilişkilerin bu olay üzerine iyice zora gireceği belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın raporunda Türkiye'nin Suriye'de savaşan Sultan Murad Tugayı'na uzun bir süredir verdiği somut destek vurgulandı. Sultan Murad Tugayları'nın çocuk asker savaştırdığı ortaya çıkmıştı.

Bakanlıktan bir yetkilinin bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamaya göre Dışişleri Bakanlığı ayrıca Libya'daki savaşta çocuk asker kullanımını da gündemine almış durumda ve Washington bu meseleyi çözmek için Ankara ile birlikte çalışabilmeyi "umuyor".

Reuters'ın haberine göre söz konusu bakanlık yetkilisi "Bilhassa Türkiye'yle ilgili olarak... İlk defa bir NATO müttefiği çocuk asker kullanımını önleme listesine girdi. Saygın bir bölgesel lider ve NATO üyesi olarak Türkiye, Suriye ve Libya'daki çocuk askerlerin eğitilmesi ve kullanılması meselesini çözme imkanına sahip" dedi.

ABD Türkiye'yi 'Çocuk Asker Kullanımına Bulaşmış Ülkeler' Listesine Ekledi ABD Türkiye'yle İlgili İlk Defa Bir NATO Müttefiği Çocuk Asker Kullanımınına Bulaşmış Ülkeler Listesine Girdi