ABD Uçağından Düşen Afganların Kim Oldukları Belirlendi

TAKİP ET

ABD'ye ait bir uçak Kabil Havalimanı'ndan havalandığı sırada metrelerce yükseklikten düşen iki Afgan'ın kimlikleri tespit edildi.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesiyle Taliban başkenti çatışmasız olarak ele geçirmiş, yabancı güçlerin vatandaşlarını tahliye için gönderdiği uçaklara binmek isteyen Afganlar Kabil Havalimanı'nda kaosa yol açmıştı.

Kaos görüntüleri bütün dünyanın gündemine oturmuş, ABD'ye ait bir uçağın iniş takımına tutunarak ülkeden kaçmaya çalışan iki Afgan metrelerce yüksekten düşmüştü.

Britanya merkezli olarak faaliyetlerini yürüten Daily Mail'in haberine göre uçaktan düşen kişilerin 16 ve 17 yaşında iki Afgan kardeş olduğu öğrenildi.

Daily Mail'in yerel basından aktardığı bilgilere göre hayatını kaybeden iki gence ilişkin olarak konuşan bir kaynak "Şu anda gerçekten anneleri çok üzgün. ABD uçaklarına tutunurken düşen iki genç çocuk halamın komşularıydı. 16 ve 17 yaşlarındaki erkek çocukların cesetleri ailesine teslim edildi" ifadelerini kullandı.

Söz konusu gençlerin Kabil pazarlarında karpuz sattığını belirten kaynak, "Hayatta kalabilmek ve annelerini geçindirmek için çöp bidonlarından beslenirlerdi. Annelerinin şimdi Taliban rejimi altında nasıl hayatta kalacağı hakkında hiçbir fikri yok” diye konuştu.

ABD Uçağından Düşen İki Afgan'ın Kim Oldukları Tespit Edildi