ABD, Ukrayna'da Uçuşa Yasak Bölge Çağrısını Reddetti

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, ABD ve NATO'dan Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulmasını istemişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'nin Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge çağrısına karşılık olarak, bunun Rusya ile doğrudan savaşa yol açabileceğini ve bunu planlamadıklarını belirtti.

Psaki, "Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması, bunun uygulanmasını gerektirir. Temelde Amerikan askerlerinin Rus uçaklarını düşürmesi gerekir ve bu da ABD ile Rusya arasında doğrudan bir savaşa yol açabilir. Biz bundan kaçınmak istiyoruz." dedi.


"Rusya'yı İzole Etmeye Çalışıyoruz"


Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) atılması çağrılarına ilişkin Psaki, "Biz şu an bunu olası görmüyoruz." dedi.

Psaki, Rusya'nın BMGK'nin 5 daimi üyesinden biri olduğunu belirterek "Rusya, BM Sözleşmesi kapsamındaki sorumluluklarını yerine getirmiyor ve konumunu kötüye kullanıyor. Biz Rusya'yı izole etmeye ve yaptıklarından sorumlu tutmaya çalışıyoruz." dedi.

rusya ukrayna savaşı abd uçuşa yasak bölge jen psaki