ABD, Ukrayna'daki Diplomatlarına Ülkeyi Terk Etme Talimatı Verdi

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki diplomatik personeline ülkeyi terk etme talimatı verdi.

İbrahim Haskoloğlu'nun haberine göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'da bulunan diplomatik personeline ülkeyi Pazartesi gününden itibaren tahliye etme talimatı verdi.

CNN'in haberine göre ABD'nin Kiev Büyükelçiliği ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasında geçen görüşmede, Bakanlığa Büyükelçilik'te görevli ikinci derece önemli diplomatların ve ailelerinin Ukrayna'yı terk etmesi için başvurdu. Başvuru üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı Ukrayna yetkililere diplomatların tahliyesinin hafta başından itibaren gerçekleştirilmeye başlanacağını bildirdi.

CNN'in haberinde yer alan iddialara göre Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, ABD'nin dramatik bir adım attığına ve aşırı bir tepki verildiğine ilişkin ABD'yi uyardı. 



Rusya Ukrayna gerilimi yükseliyor... Rus diktatörü Putin, Ukrayna topraklarını ele geçirme sevdası nedeniyle daha önce Kırım'ı yasadışı olarak ilhak etmiş ve Ukrayna'nın doğu topraklarını istila etmişti. Ukrayna'nın doğu sınırlarında halihazırda 100 bini aşkın Rus askeri personeli konuşlandırılmış bulunuyor.

abd amerika ukrayna büyükelçiliği diplomat