ABD Ukrayna'ya Uçak Teklifini Reddetti: NATO İçin Endişe Doğurur

TAKİP ET

ABD, Polonya'nın Ukrayna'ya Almanya'daki NATO üssü üzerinden uçak gönderilmesi önerisini "İttifak için endişe yaratacağı" gerekçesiyle geri çevirdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sürüyor. Ukrayna ordusu ise işgal güçlerine karşı direnişe devam ediyor. Batı ülkeleri Rusya'ya her gün yeni yaptırımlar getirirken Ukrayna, Batı ülkelerinden askeri destek taleplerini yineliyor. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, Batı'ya defalarca seslendi ve ya Ukrayna hava sahasının kapatılması konusunda yardım edilmesi ya da Ukrayna'ya savaş uçağı verilmesini talep etti. 

Bu talep karşısında ABD ve Polonya, Polonya'nın elindeki Sovyet döneminden kalma uçakların Ukrayna'ya verilmesi konusunda görüşmelere başlamış ve Varşova, Washington'a ellerindeki tüm Sovyet dönemi uçaklarını teslim ederek Almanya'daki Ramstein Hava Üssü üzerinden Ukrayna'ya vermeye hazır olduğu iletmişti. 

WSJ: ABD İle Polonya, Ukrayna'ya Savaş Uçağı Vermek İçin Görüşüyor


Buna karşın Washington, Polonya'nın önerisini "tüm NATO ittifakı için endişe yaratacağı" iddiasıyla geri çevirdi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, savaş uçaklarının bir NATO üssünden kalkmasının İttifak için endişe doğuracağını ve zorlu lojistik sıkıntılara neden olacağını söyledi.

ABD ve Polonya arasındaki görüşmeler sürüyor. 

Zelenskiy: NATO'ya Üyelikten Soğudum

abd ukrayna polonya savaş uçağı sovyet