ABD Uzay Kuvvetleri İlk Birliğini Katar'a Konuşlandırdı

TAKİP ET

Amerika Birleşik Devletleri Uzay Kuvvetleri, ülke dışındaki ilk birliğini Arap Yarımadası'nda konuşlandırdı.

ABD Uzay Kuvvetleri, ülke dışındaki ilk birliğini Katar'a konuşlandırdı. ABD ordusunun en yeni kolu olan Uzay Kuvvetleri, 2019 yılında Trump döneminde kuruldu. 20 askerden oluşan hava filosu Katar'daki El Udeid Hava Üssü'ne gönderildi. ABD Uzay Kuvvetleri'nin logosu, kült televizyon dizisi 'Star Trek' (Uzay Yolu) logosuyla benzerliği ile biliniyor. 

El Udeid'deki Uzay Kuvvetleri'ne bağlı birliklerin komutanı Albay Todd Benson konuşlandırma sonrası "Diğer ulusların çatışmayı uzaya yaymak için son derece saldırgan bir şekilde hazırlıklara başladığını görmeye başladık. Rekabet edebilmeli, tüm ulusal çıkarlarımızı savunmalı ve korumalıyız" şeklinde açıklama yaptı.

Ayrıca eylül ayı başlarında 20 ABD Hava Kuvvetleri askerinin El Udeid'deki yemin töreninin ardından Uzay Kuvvetleri'ne girdiği belirtildi. Yakın zamanda çok sayıda askerin 'merkez uzay operasyonları' birimine katılacağı bildirildi.

ABD Uzay Kuvvetleri donald trump katar arap yarımadası uzay faaliyetleri uzay savaşları ABD Uzay Kuvvetleri İlk Birliğini Katar'a Konuşlandırdı katara asker konuşlandırdı