ABD ve AB Çin'in Etkisine Karşı Ortak Teknoloji Konseyi Kuruyor

TAKİP ET

ABD ve AB, Çin'in artan etkisine karşılık olarak ortak teknoloji konseyi kurmayı planlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği (AB) Çin'in artan etkisini azaltmaya yönelik olarak ortak teknoloji ve ticaret konseyi kurulmasını planlıyor.

‘ABD-AB Ticaret ve Teknoloji Konseyi', teknoloji alanında yeni küresel ticaret standartlarını belirlemeyi, sanal ortamda demokratik değerleri geliştirmeyi ve ABD ile Avrupa Birliği'nin araştırma-geliştirmede iş birliği içerisinde olmasını hedefliyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında 21. yüzyılda Çin veya diğer otokratik devletlerin ticaret ve teknolojide kuralları belirlemeyeceğini kaydetmişti.

Biden hükûmetinden bir yetkili ise konseyde ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Ticaret Bakanı Gina Raimondo’nun yer alacağını ifade etti.

Konseyin; Çin'in piyasa dostu olmayan uygulamaları, ekonomik ihlalleri ve teknolojiyi şekillendirme çabasıyla mücadele edeceği belirtildi.

 

abd avrupa avrupa birliği ab teknoloji konseyi ortak kurmayı planlıyor hedefliyor araştırma geliştirme Çin'e karşı karşılık olarak çin