ABD ve Almanya Afganistan'daki Vatandaşlarına Seslendi: Ülkeyi Acilen Terk Edin

TAKİP ET

ABD Büyükelçiliği ile Almanya Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'daki vatandaşlarına bölgeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

ABD ve Almanya, Taliban'ın hızla ilerlediği Afganistan'da yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle vatandaşlarına seslenerek 'eve dönmeleri' çağrısında bulundu. 

ABD'nin Kabil Büyükelçiliği internet üzerinden yaptığı açıklamada Afganistan'daki Amerikan vatandaşlarının ülkeyi derhal terk etmesi isteyerek, "ABD vatandaşıysanız ve eşiniz veya reşit olmayan bir çocuğunuz için göçmen vizesi bekliyorsanız lütfen hemen bizimle iletişime geçin" dedi. Afganistan'daki ABD vatandaşlarına yardım etme yeteneğinin Kabil'de bile son derece sınırlı olduğuna dikkat çekilen açıklamada vatandaşlara acele etmeleri tavsiye edildi.

Uçaklarla Ülkeyi Terk Edin

Almanya da Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan uyarıyla Afganistan'daki Alman vatandaşlarının en kısa sürede tarifeli uçaklarla ülkelerine dönmesi istediklerini ifade ederek, "Sahadaki Alman vatandaşlarına mümkün olduğu kadar kısa süre içinde ülkeyi tarifeli uçaklarla terk etme fırsatını kullanması çağrısı yapılmaktadır" dedi.

almanya abd afganistan ülkeyi terk edin taliban