ABD ve Çin Dışişleri Bakanı Bir Araya Geliyor: Gündemin İlk Maddesi Soykırım

TAKİP ET

Beyaz Saray, ABD ve ÇHC dışişleri bakanlarının gerçekleştireceği görüşmede Doğu Türkistan'daki soykırımın gündemde olacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 18 Mart günü Çinli mevkidaşı Wang Yi ile bir araya gelecek. Alaska'nın Anchorage kentinde gerçekleşecek görüşmeye ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Başkanı Yang Jiechi de katılım sağlayacak.

Görüşmenin tarihinin Blinken'ın Japonya ve Güney Kore ziyaretlerinin ardından gerçekleşecek olması dikkat çekerken görüşmede hangi meselelerin ele alınacağı da şimdiden tartışma konusu oldu.

İşgal altındaki Doğu Türkistan'da ÇKP tarafından gerçekleştirilen soykırımın gündeme alınıp alınmayacağına yönelik bir soruya Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Uygur Müslümanlarına yönelik soykırım, Çin ile doğrudan konuşacağımız konulardan biri olacak" yanıtını verdi.

jen psaki çin çkp çhc abd beyaz saray doğu türkistan soykırım uygur soykırımı japonya güney kore wang yi jake sullivan antony blinken yang jiechi