ABD ve Fransa Dışişleri Bakanları Doğu Akdeniz Meselesini Görüştü

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian yaptıkları görüşmede Doğu Akdeniz'deki son gelişmeleri ele aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian arasındaki görüşmede Doğu Akdeniz, Çin, Rusya ve İran konuları başta olmak üzere pek çok dış politika başlığının ele alındığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Blinken'ın, Le Drian ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, iki bakanın, Transatlantik ittifakının küresel güvenlik sorunlarıyla mücadeledeki önemine vurgu yaptığı belirtildi.

Dışişleri bakanlarının; Çin, Rusya ve İran'la ilgili konuları ve Libya'daki siyasi süreci ele aldığı duyurulan açıklamada, Blinken ile Le Drian'ın, Doğu Akdeniz'deki barış ve istikrarın korunması konusunu da görüştüğü kaydedildi.

Bununla birlikte, Bakanlık Sözcüsü Price, Blinken'ın, Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths ile de telefon görüşmesi yaptığını aktardı.

Açıklamada, Blinken'ın, Yemen'de ağırlaşan insani durumdan dolayı duydukları endişeyi dile getirdiği ve ABD'in birleşik, istikrarlı ve dış güçlerin etkisinden bağımsız bir Yemen'i desteklediği belirtildi.

Blinken, ayrıca, ABD ile BM ve Özel Temsilci Griffiths arasındaki yakın iş birliğinin ve koordinasyonun devamı konusunda kararlı olduklarını söyledi.

abd fransa dışişleri bakanı bakanları doğu akdeniz iran transatlantik meselesi konusu görüştü duyuruldu bakanlık sözcüsü açıkladı ned price blinken le drian dış politika