ABD ve İngiltere Hemfikir: İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Doğusunda Gerilimi Düşürmeli

TAKİP ET

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş riskini değerlendiren ABD ve Birleşik Krallık dışişleri bakanları, işgalci Rusya'nın bölgedeki gerilimi düşürmesi konusunda hemfikir olduklarını duyurdu.

Ukrayna ile Rusya arasındaki Donbas krizine ilişkin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere yeni bir açıklama yaptı.

İşgalci Rusya'nın bölgeye askerî yığınak yapması ile doruğa ulaşan kriz, ABD ve İngiltere'nin de gündeminde öncelikli konumda yer alıyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Dominic Raab ile yaptığı telefon görüşmesinde Donbas krizine de değindi.

Reuters'ın aktardığına göre iki bakan söz konusu görüşmede, işgalci Rusya'nın bölgedeki gerilimi düşürmesi konusunda hemfikir olduklarını belitti.

Raab tarafından yapılan açıklamada ise "ABD ve İngiltere, Rusya'nın Ukrayna'yı istikrarsızlaştırak için yürüttüğü kampanyaya karşı çıkıyor" ifadeleri yer aldı.

İki bakan, dün akşam yaptıkları görüşmede ayrıca Afganistan meselesinde de görüş alışverişi yaptı.

Bunların dışında, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı yazılı açıklamada, Blinken'ın, Raab ile yaptığı telefon görüşmesinde Prens Philip'in 99 yaşında yaşamını yitirmesinden dolayı taziyelerini ilettiğini de bildirmişti.

Ukrayna Donbass Doğu Ukrayna Krizi Donbass Savaşı Rusya Ukrayna İngiltere Birleşik krallık Amerika Bileşik Devletleri ABD Dominic Raab Antony Blinken Donbas krizi donbass krizi NATO