ABD ve Rusya, Ukrayna'yı Görüştü

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim tırmanırken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre'de bir araya geldi.

İşgalci Rusya, Ukrayna'yı tehdide devam ederken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre'de görüştü.


Ukrayna'yı İşgal Etme Planımız Yok


Görüşmenin akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, görüşmede Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek gibi bir planı olmadığını tekrarladıklarını, Ukrayna halkını asla tehdit etmediklerini ve tansiyonun düşmesini istediklerini belirti.

Rusya diktatörü Vladimir Putin'in, ABD Başkanı Joe Biden'la Ukrayna konusunu görüşmeye her zaman hazır olduğunu ifade eden Lavrov, “Bu temaslara ciddiyetle hazırlanılması gerektiği açık” dedi.


Görüşmeler Sürecek


ABD'ye sundukları güvenlik garantileriyle ilgili gelecek hafta yazılı yanıt almayı umduklarını kaydeden Lavrov, ABD'yle görüşmeleri sürdüreceklerini duyurdu.

Blinken'la yaptığı görüşmenin açık ve faydalı geçtiğini kaydeden Rus bakan, Batı'nın Ukrayna'ya silah ve askeri uzman göndermesinin Rusya'da kaygı yarattığını ifade etti.

Görüşmeyle ilgili Blinken'ın ayrı bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Lavrov ve Blinken, görüşme öncesinde yaptıkları açıklamalarda toplantıda önemli bir ilerleme kaydetmeyi beklemediklerini ama diplomatik temasları sürdürmek istediklerini ifade etmişti.

rusya abd ukrayna sergey lavrov Antony Blinken rus işgalciliği