ABD, Wagner'i 'Uluslararası Suç Örgütü' Olarak Tanıyacak

TAKİP ET

Beyaz Saray, ABD Hazine Bakanlığının Rus askeri şirketi Wagner grubunu "uluslararası suç örgütü" olarak tanıyacağını duyurdu.

ABD, Rus terör örgütü Wagner'e yönelik yeni bir karar aldı. Alınan kararı Beyaz Saray duyurdu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın toplantısında, Yevgeny Prigozhin'in elebaşı olduğu Rus terör örgütünü, ABD Hazine Bakanlığı'nın "ciddi bir uluslararası suç örgütü" olarak tanıyacağını bildirdi.

Kirby ayrıca, işgalci Rus Savunma Bakanlığı ile terör örgütü Wagner arasında anlaşmazlıklar olduğunu öne sürerek, Wagner'in sahada merkezi bir güç haline geldiğini söyledi.

Wagner'e ve farklı kıtalardaki destekçilerine ek yaptırımlar uygulayacaklarını ifade eden Kirby, ayrıca, Kuzey Kore'nin geçen yıl Wagner'e Ukrayna'da kullanılmak üzere silah sevkiyatı yaptığını gösteren uydu fotoğraflarını paylaştı.

Kirby, paylaştığı fotoğraflara göre, Kuzey Kore'den silah sevkiyatının trenlerle konteynerlere doldurularak işgalci Rusya'ya ulaştırıldığını öne sürdü.

Kirby, Kuzey Kore'nin bu eylemlerini kınayarak, bu ülkeden yapılan silah transferlerinin BMGK'nin ilgili kararlarının doğrudan ihlali olduğunu kaydetti.

John Kirby, bu hususta BM'yi bilgilendirdiklerini ifade etti.

wagner rus terör örgütü abd suç örgütü