ABD Yardım İçin Uçak Gemisini Gönderiyor

TAKİP ET

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Kahramanmaraş merkezli depremlerde insani yardım ve arama kurtarma çalışmalarına destek için USS George HW Bush uçak gemisinin Türkiye'ye gönderildiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Kahramanmaraş merkezli depremlerde insani yardım ve arama kurtarma çalışmalarına destek için USS George HW Bush uçak gemisinin Türkiye’ye gönderildiğini açıkladı.

Ryder, Türkiye’nin uluslararası yardım çağrısı üzerine İncirlik Hava Üssü'nde bulunan ABD askerlerinin deprem bölgelerine ilk yardım ekiplerini taşımaya başladığını söyledi.

Pentagon, ayrıca ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) gönderdiği arama kurtarma ekibini Türkiye’ye C-17 uçağıyla taşıdı. ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (EUCOM) de USAID afet yardım ekibine destek vermek üzere bir takım gönderdi ve 9 Şubat’ta orada olması bekleniyor.

Ryder, Türk hükümetinin taleplerine hızlı yanıt vermek için hazırlandıklarını ve müttefik olarak yanında olduklarını ifade etti. Akdeniz’deki USS George HW Bush uçak gemisi olası ek destek taleplerine hazır.

Ryder, "Tekrar taziyelerimizi iletiyoruz ve bu korkunç felaketin yaralarını sarmak ve insanları kurtarmak için müttefikimizin yanındayız." dedi.

abd yardım deprem kahramanmaraş afad depremzede