ABD'yi Karıştıran Dava: Jeffrey Epstein'in Cinsel İstismar, Pedofili ve Fuhuş Ağındaki İsimler İfşa Oldu

TAKİP ET

ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan ve hapishanede ölü bulunan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein'in fuhuş ağından yeni isimler ifşa oluyor. Pedofil milyarder ve fuhuş ağıyla bağlantılı olduğu bilinen ancak gizlilik gerekçesiyle bugüne dek kamuoyuna resmi olarak açıklanmayan isimler hakkındaki gizlilik kararı kalktı.

ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan ve 2019 yılında hapishanede ölü bulunan Jeffrey Epstein'in fuhuş skandalı ölümünden sonra bile devam ediyor.

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlarıyla yargılanan Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde ölü bulunmuştu.

Pedofil milyarder ve fuhuş ağıyla bağlantılı olduğu bilinen ve gizlilik gerekçesiyle bugüne dek kamuoyuna resmi olarak açıklanmayan isimler hakkındaki gizlilik kararının kalkmasıyla birlikte yeni isimler ifşa oldu. Eski ABD Başkanı Bill Clinton'dan Microsoft'un kurucusu Bill Gates'e kadar açıklanan birçok isim olay yarattı.

Suçlananlar, suçlayanlar ve tanıklar gibi çok farklı nitelikte kişinin ismi ortaya çıkacakken, çocuk kurbanlar gibi bazı kişilerin isimleri ise gizli tutulmaya devam edecek.

Eski Norveç Başbakanı Thorbjørn Jagland, mağdurlarla iletişime geçmiş olmakla suçlanıyor.

Belgelere göre Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, 2013'ten 2017'ye kadar Epstein'in New York'taki evini sık sık ziyaret etmiş.

Clinton'ın ekibi, Epstein ile eski siyasetçinin bağlarını soruşturma başlamadan kestiğini ve Epstein'ın işlediği suçlara dair hiçbir bilgisinin olmadığını aktarmıştı.

2000’lerin başında hayırsever bir aktivist olarak takdir edildiği bir dönemde Epstein'ın uçağıyla Bill Clinton’ın çok sayıda insani yardım gezisi için Afrika’ya gittiği biliniyor.

Mahkeme belgelerine göre Sjoberg ifadesinde Epstein'ın bir keresinde, kendisine Clinton'ın "kızları genç sevdiğini" söylediğini anlattı. Clinton daha önce başkanlık yaptığı dönemde 22 yaşındaki Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky'le ilişki yaşamıştı.

Çarşamba günü açıklanan belgeler, İngiliz kraliyet ailesi üyesi Prens Andrew'a yönelik cinsel saldırı iddialarını ortaya çıkardı.

Epstein'ı cinsel istismarla suçlayan çok sayıda kadından biri olan Johanna Sjoberg, 2001 yılında Epstein'ın Manhattan'daki konağında Prens Andrew'un elini göğsüne koyduğunu söyledi.

Bu olayın, Sjoberg ve Giuffre ile fotoğraf çektirdiği sırada gerçekleştiği öne sürüldü. Fotoğraf çekilirken Maxwell ve Epstein'in de orada bulunduğu belirtildi.

Daha önce başka medya kuruluşları tarafından da haberleştirilen ve Andrew'un yalanladığı bu olay, Epstein'ın iddia edilen fuhuş faaliyetlerinin kapsamı hakkında çok az yeni ayrıntı ortaya koyan, daha önce redakte edilmiş belgelerin ilk halinde yer alıyordu.

Harvard Hukuk Profesörü Alan Dershowitz, ABD ceza hukuku alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor. Kendisiyle ilgili suçlamalar, adı açıklanmayan Jane Doe #3 adlı bir kadının iddialarını içeriyor.

Jane Doe #3, Epstein'ın kendisini reşit olmadığı dönemde birçok kez Dershowitz ile cinsel ilişkiye girmeye "zorladığını" söyledi.

Belgelere göre Dershowitz ayrıca Florida'nın Güney Bölgesi'nde sadece Epstein için değil, aynı zamanda "Epstein'ın potansiyel işbirlikçileri" için de federal kovuşturmadan muafiyet sağlayan bir anlaşmanın müzakere edilmesinde önemli bir rol oynadı.

Belgelerde eski Başkan Donald Trump'ın da adı geçiyor ancak suçlanmıyor.

Merhum fizikçi Stephen Hawking'in adı, Epstein tarafından Ocak 2015'te Maxwell'e gönderilen bir e-postada geçiyor. Bu e-postada Epstein, Maxwell'e Giuffre'nin arkadaşlarından, ailesinden ve tanıdıklarından herhangi birinin öne çıkıp Hawking de dahil olmak üzere Giuffre'nin iddialarını çürütmesi için "ödül vermesini" söylüyordu.


Sjoberg, merhum şarkıcı Michael Jackson'ı da Epstein'ın evinde gördüğünü söyledi. Ona masaj yapıp yapmadığı sorulduğunda ise hayır cevabını verdi.


Yargıç tüm belgelerin ne zaman kamuoyuna açıklanacağına dair bir hedef belirlemedi, ancak önümüzdeki birkaç gün içinde daha fazla belgenin ortaya çıkması ve daha fazla ismin açıklanması bekleniyor. Doe 107 adlı kişinin avukatları hakime bir mektup yazarak, bu kişinin kendi ülkesinde mağdur edilebileceğini savundu ve isminin gizli kalması için gerekçelerini sunmak üzere süre talep etti.

Bununla birlikte Epstein davasında bugüne kadar açıklanan isimlerin listesi şöyle oldu:

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, Microsoft'un Kurucusu Bill Gates, Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, İngiliz kraliyet ailesi üyesi Prens Andrew, Eski ABD Başkanı Donald Trump, Harvard Hukuk Profesörü Alan Dershowitz, Ünlü Bilim Adamı Stephen Hawking, Ünlü Şarkıcı Michael Jackson.

epstein jeffrey epstein pedofili cinsel istismar açıklandı isimler açıklandı