ABD Yunan Ordusuna Yedek Parça Satışını Onayladı

TAKİP ET

Amerikan hariciyesi Yunanistan'a 165 milyon dolar ederindeki yedek parça satışına onay verdi.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı'nın yayımladığı resmi beyanatta "Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'a tahmini değeri 165 milyon dolar olan Dış Askeri Satış Siparişi ve Kooperatif Lojistik Tedarik Destek Düzenlemesi kapsamındaki hizmet ve ilgili ekipmanlarının satışının onayına karar verdi" denildi.

Resmi açıklamada, satışına onay verilen yedek parça paketinde hava kuvvetlerinin savunma ve ikmal filolarında kullanılacak yedek parça ve tamir, değişim gereçlerinin bulunduğu ve Kongre'ye satışa ilişkin tebligat yollandığı belirtildi.

Süreç Nasıl İşleyecek?

ABD'deki silah satış teamüllerine göre Dışişleri Bakanlığı'nın satış onayı, ABD dış ilişkileri için söz konusu satışın bir sakınca barındırmadığı anlamına gelirken bu onay kararını takiben tebligat iletilen Kongre 15 iş günü içinde karara itiraz etmezse ABD satış yapılacak ülkeyle satış paketinin ayrıntılarına ilişkin görüşmelere başlıyor.

Görüşmeler sonunda ABD satış yapılacak ülkeye bir teklif mektubu sunuyor ve anlaşma sağlanırsa paketin tedariki sağlanıyor.

ABD Yunan Ordusuna Yedek Parça Satışını Onayladı