ABD: Yunanistan'ın F-35'e Olan İlgisini Memnuniyetle Karşılıyoruz

TAKİP ET

ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey R. Pyatt Yunan Hava Kuvvetleri'nin filosuna F-35'i de katma konusundaki ilgisinin "memnuniyetle karşılandığını" ifade etti.

ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey R. Pyatt, Yunan Hava Kuvvetleri'nin filosuna F-35'i de katma konusundaki ilgisinin "memnuniyetle karşılandığını" ifade etti.

Pyatt, "Yunanistan'ın savunma gücünü artıracak, ABD Silahlı Kuvvetleri ile birlikte çalışabilirliğini sağlayacak ve bölgesel istikrarı artıracak gelecekteki bir satın alma programı üzerinde yakın bir şekilde birlikte çalışıyoruz. Tedarik için desteğimizi verdik. Aksine yapılan tüm raporlar yanlış ve ABD politikasının yanlış beyanıdır" şeklinde konuştu.

Açıklamada ayrıca ABD-Yunanistan savunma ilişkilerine de değinilerek tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğu belirtildi. Bunun Amerika'nın Avrupa'daki en güçlü askeri ilişkilerinden biri olduğunun vurgulayan Pyatt, "Yunanistan ile savunma ve güvenlik ortaklığımızdan büyük gurur duyuyoruz ve bunu, Yunanistan'ın gelecekte F-35'i satın alması da dahil olmak üzere, gelecek yıllarda her gün daha da güçlendirmeye devam ettirmek için çalışıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

abd f-35 yunanistan pyatt