ABD'de Cenaze Aracının Üzerinde Dikkat Çeken Reklam: Aşılanmayın

TAKİP ET

ABD'de hizmet veren bir reklam ajansı, Wilmore Cenaze Evi'ne ait bir araca 'aşı olmayın' yazdırdı.

ABD'de aşı karşıtı vatandaşların dikkatini çekmek isteyen bir reklam ajansı, Wilmore Cenaze Evi'ne ait bir kamyonun üzerine 'Aşı olmayın' mesajı yazdı. Üzerinde aşı karşıtlarını ilgilendiren mesaj yazan araç, ABD sokaklarında tur attı. Normalden farklı şekilde yapılan reklamı gören vatandaşlar aracın ait olduğu Wilmore Cenaze Evi'ni internette aratınca ise, kamyonda yazılanların tersini yapmalarını söyleyen bir açılış sayfasına yönlendirildi ve 'aşı olmazsan yakında görüşürüz' uyarısı verildi. 

Kampanyayı yürüten reklam ajansı BooneOakley'in direktörü David Oakley, ''Geleneksel reklamcılığın işe yaramadığını hissediyorum. Sadece 'Aşı Yap' veya 'Gidin Aşı Olun' gibi normal mesajlar birbirine karışıyor. Aşılanma olayını farklı bir perspektiften gören ve insanları düşünmeye sevk eden bir şey yapmak istedik'' dedi.

Charlotte merkezinde dolaşırken kamyonu gören Katie Günther, ''Kamyon kesinlikle çok dikkat çekiyordu. İlk başta mesaj şok ediciydi, tabii ki bunun bir cenaze evi olduğunu anlayana kadar'' şeklinde konuştu.

abd aşı olmayın reklam cenaze evi