ABD'de Çin Virüsü Aşılarını Yaptıranlar Maskesiz Bir Araya Gelebilecek

TAKİP ET

Çin virüsü aşısının iki dozunu da yaptıran ABD vatandaşlarının maske takmadan da güvende olacağı, mesafe kurallarına uymak kaydıyla toplu ortamlarda maskesiz bulunabileceği açıklandı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Çin virüsü aşılarını yaptırmış kişilerin bir araya maskesiz gelebileceğini duyurdu.

Çin virüsü aşısının ikinci dozunu alan kişi, iki hafta sonra Çin virüsüne karşı tamamen korunma kazanmış kabul edilecek. Aşılarını yaptırmış olan yetişkinlerin, hastalık riski düşük sağlıklı çocukları ve torunları ile aynı çatı altında görüşmelerinde de bir sakınca olmayacağı belirtildi.

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, "Her gün daha fazla insanın aşılanmasıyla bir köşeyi dönmeye başlıyoruz" ifadesini kullandı. Bunun, insanların bir araya gelme normaline geri dönmeye yönelik bir "ilk adım" olduğunu belirten Walensky, vaka ve ölümlerin daha da azalması ile kurallardaki yumuşamanın arttırılacağını söyledi.

CDC verilerine göre, şu ana kadar yaklaşık 31 milyondan fazla Amerikan vatandaşı aşılanmış.

Öte yandan, Wyoming Valisi Mark Gordon, maske takma zorunluluğunu eyalet çapında kaldıracağını ve 16 Mart'tan itibaren restoranların, barların, tiyatroların ve spor salonlarının normal çalışma düzenlerine devam etmesine izin vereceğini duyurdu. Gordon, yasakların kaldırılma kararına, Çin virüsü vakalarının ve hastaneye yatış sayılarının azalmasının yanı sıra eyalette devam eden aşı çalışmalarını gerekçe olarak gösterdi.

Çin virüsü koronavirüs Covid-19 Maske aşı koronavirüs aşısı maskesiz bir araya gelme ABD CDC Wyoming Mark Gordon