ABD'de FedEx Tesisine Saldıran Kişi Eski Çalışan Çıktı

TAKİP ET

FedEx şirketine ait tesiste 8 kişiyi öldüren şahsın eski çalışan Brandon Hole olduğu açıklandı.

Indianapolis kentinde kargo ve lojistik şirketi FedEx'e ait bir tesiste çalışan 8 kişi silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, saldırganın kimliğinin belirlenmesi için soruşturma başlatılmıştı.

Indianapolis Polisi Cezai Soruşturma Komiser Yardımcısı Craig McCartt, otomatik silahla şirkete saldıran ardından da intihar eden kişinin 19 yaşındaki Brandon Hole olduğunu açıkladı.

 

Saldırganın şirketin eski çalışanı olduğunu belirten McCartt, “FedEx yetkilileri, Hole’un şirketin eski bir çalışanı olduğunu ve en son 2020’de çalıştığını doğruladı. Saldırganın kimliğimi kısa bir süre önce tespit ettik, şu an saldırının nedenini bulmak için çalışıyoruz. Olay anında tesiste, en az 100 kişi vardı. Birçoğu vardiya değiştiriyordu ve akşam yemeği molasındaydı” dedi.

Olaya ilişkin incelemenin henüz tamamlanmadığını ekleyen McCartt, “Şu an kurbanları tespit ettiğimiz ve ailelere bildirimde bulunduğumuz noktaya geldik. Olay mahallindeki incelemenin çok kısa bir süre içinde tamamlanmasını umuyoruz” açıklaması yaptı.

abd fedex kargo saldırı 8 ölü brandon hole eski çalışan