ABD'de FETÖ Okullarına İhaleye Fesat Karıştırmaktan Ceza Verildi

TAKİP ET

ABD Adalet Bakanlığı, FETÖ bağlantılı Concept Okulları yönetiminin, ihaleye fesat karışmaktan devlete 4.5 Milyon dolar para cezası ödemeyi kabul ettiğini duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığı, FETÖ bağlantılı Concept Okulları yönetiminin, ihaleye fesat karışmaktan devlete 4.5 Milyon dolar para cezası ödemeyi kabul ettiğini duyurdu.

Açıklamada; Concept Okulları yönetiminin, ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından ortaya konulan rekabet yasasınna uymadığı ve “teknolojik aletlerin ihalesi için adil ve açık bir teklif verme süreci yürütmediği” belirtiliyor.

Açıklamada yer alan iddialara göre; Concept Okulları yönetimi, 2009 ve 2012 yılları arasında E-Rate sözleşmeleri kapsamında yapılan ihalelere fesat karıştırdı. Illinois, Ohio ve Indiana'daki okullar için yapılan ihalelerde tedarikçiler adil ve açık teklif verme süreci olmadan seçildi. İhaleyi alan tedarikçiler, aynı işlevselliğe sahip ekipmanlar için FCC tarafından onaylananlardan daha yüksek fiyatlar ve ekipman sağladı.

Ayrıca Concept okullarının, FCC tarafından geri ödenen ve bir kısmının kayıp olduğu tespit edilen ekipmanlar üzerinde yeterli kontrolü sağlayamadığı da öne sürüldü.

Öne sürülen suçlamalar karşısında ABD Hükumeti ve Concept Okulları yönetimi anlaşma yoluna gitti. Gerçekleştirilen uzlaşıda okul yönetimi, FCC ile kurumsal bir uyum planına girmeyi kabul etti. 

Açıklamada ayrıca; Concept okul yönetimine yöneltilen ve uzlaşma ile çözüme kavuşan konuyla ilgili herhangi bir sorumluluk tespiti bulunmadığı, iddiaların yalnızca “iddia” olarak kaldığı vurgulandı.

fetö abd okul ceza ihale fcc concept okulları