ABD'de Haksız Yere 31 Yıl Hapis Yatan Kardeşler 75 Milyon Dolar Tazminat Kazandılar

TAKİP ET

ABD'de 1983 yılında hapse giren ve 2014 yılında suçsuz oldukları anlaşılarak serbest bırakılan kardeşlere 75 milyon lira tazminat ödenecek.

ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinde, 1983 yılında 11 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmek ve çocuğu öldürmek suçundan hapse giren iki siyahi üvey kardeşin, aslında bu suçu işlemedikleri 31 yıl sonra ortaya çıktı.

Henry McCollum ve Leon Brown adlı üvey kardeşler, McCollum 19, Brown ise 15 yaşındayken söz konusu suçlardan dolayı hapse girdiler. 2014 yılında gerçek suçlunun açığa çıkmasının ardından ise serbest bırakıldılar. Hapishanede yaşadıklarından etkilenen ve zihinsel sağlık problemleri yaşayan kardeşler, tam zamanlı bakıma muhtaç hâle geldiler.

31 yıl haksız yere hapis yatan kardeşler, 2015'te başlattıkları hukuk mücadelesini kazandı. Mahkeme, kardeşlere hapiste geçirdikleri her yıl için 1 milyon dolar, bunun yanı sıra 13 milyon dolar da cezai tazminat verilmesine hükmetti.

abd kuzey karolina kardeşler siyahi üvey kardeşler 31 yıl haksız yere hapis tazminat hükmetti mahkeme 75 milyon dolar hapis yatan 1983 yılında tecavüz öldürmek cinayet