ABD'de İki Kadın Çin Virüsü Aşısı Olabilmek İçin ''Yaşlı'' Kılığına Girdi

TAKİP ET

Kadınlar aşının ilk dozunu olmayı başarıp, ikinci dozda yakalandı.

Florida eyaletinin Orlando şehrinde iki kadın kendilerini 65 yaş üstü göstererek pandemiden ötürü aşılama merkezine çevrilen Orange İlçesi Kongre Merkezi'ne giriş yapmaya çalıştı.

 

İlçenin sağlık birimi direktörü Dr. Raul Pino, "Eldiven, gözlük ve bonelerle birlikte kıyafetlerini tamamlayıp aşılama yerine gelen iki kadının ikinci doz koronavirüs aşısı olmaya çalıştıklarını tespit ettik" dedi. 

İlk doz aşıyı yaptırmayı nasıl başardılar bilmiyorum diyen Pino, çarşamba günü alana girmeye çalışan kadınların ilk doz aşılarını yaptırdıkları için geçerli aşı kartlarının bulunduğunu fakat kontroller sırasında ehliyetlerinde bir sorun yaşandığını söyledi.

Kadınların kişisel bilgilerinde tutarsızlık olduğunu anlayan sağlık çalışanları ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis yetkilileri, kadınlardan birinin 44 yaşındaki Olga Monroy-Ramirez diğerininse 34 yaşındaki Martha Vivian Monroy olduğunu açıkladı.

Yetkililer kılık değiştirdiklerine ya da nasıl giyindiklerine dair yeterli bir bilgi bulunmadığı için kadınlar hakkında herhangi bir işlem yapılamadığını söyledi.

Önceden de benzer durumlar yaşandığını aktaran Pino, kimliklerini değiştirerek aşı olmaya çalışanların sayısının tahmin edilenden daha fazla olduğunu belirtti.

ABD covid-19 aşı çin virüsü kadın yaşlı kılık değiştirme